Κονδυλώματα, χλαμύδια, έρπης: Τα συμπτώματα των πιο συνηθισμένων ΣΜΝ

Εκατομμύρια νέα περιστατικά καταγράφονται παγκοσμίως σε ετήσια βάση. Περίπου 20 εκατομμύρια είναι τα περιστατικά μόνο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία. Τα ΣΜΝ είναι πιο συχνά σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες, κυρίως λόγω της παράλειψης χρήσης προφυλακτικού και της αλλαγής ερωτικών συντρόφων.

Δείτε ποια είναι τα τυπικά συμπτώματα της λοίμωξης από τον ιό HPV (κονδυλώματα),

Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Η συνεχής αλλαγή ερωτικών συντρόφων, το σεξ χωρίς προφύλαξη και η αύξηση του αριθμού των αλλοδαπών εκδιδομένων γυναικών στη χώρα μας, «ξύπνησαν» ξεχασμένα αφροδίσια νοσήματα, ενώ παράλληλα παρατηρείται και έξαρση των ιογενών, σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, όπως είναι ο έρπητας των γεννητικών οργάνων, οι HPV- λοιμώξεις (τα κονδυλώματα), το AIDS, οι ηπατίτιδες Β και C κ.τ.λ.

Θρομβοφιλία – Γιατί η εργαστηριακή της διάγνωση μπορεί να σώσει ζωές

Οι επιπτώσεις της έχουν τεράστια σημασία όσον αφορά στην πρόληψη βαριών καταστάσεων που μπορεί να επιφέρουν το θάνατο ή βαρειά αναπηρία όπως έμφραγμα μυοκαρδίου, αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, πνευμονική εμβολή και θρομβοφλεβίτιδα. Επίσης πολύ συχνά συσχετίζεται με συχνές αποβολές εγκύων και θα πρέπει να ελέγχεται σε τυχόν λήψη ορμονοθεραπείας ή αντισυλληπτικών.

ΕΙΔΗ ΘΡΟΜΒΟΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ

Διακρίνεται σε κληρονομική και σε επίκτητη

Ο έλεγχος της γίνεται με τις εξής εξετάσεις αίματος

ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗ

*Μετάλλαξη παράγοντα V Leiden (FVLM)

*Μετάλλαξη γονιδίου Προθρομβίνης 20210A

*Μετάλλαξη γονιδίου MTHFR (C677T)

*Μετάλλαξη γονιδίου MTHFR (A1298C)

*Δραστικότητα Αντιθρομβίνης ΙΙΙ (ΑΤΙΙΙ)

*Πρωτεΐνη C

*Πρωτεΐνη S

Είναι πολύ βασικό να αναφερθεί ότι πολλοί άνθρωποι φέρουν συνδυασμό μεταλλάξεων οπότε ο κίνδυνος θρόμβωσης είναι πολύ μεγαλύτερος απ ότι αν φέρουν μόνο μία.

Υψηλά τριγλυκερίδια: Τα αίτια ενός κοινού προβλήματος και οι επικίνδυνες συνέπειες

Η ειδική παθολόγος Αναστασία Μοσχοβάκη μας εξηγεί, ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί στις επικίνδυνες για τη ζωή συνέπειες, αλλά και σε πρόσφατες σχετικές μελέτες.

Τα τριγλυκερίδια είναι εστέρες λιπαρών οξέων και γλυκερόλης. Είναι κατεξοχήν η μορφή με την οποία ο οργανισμός αποθηκεύει λίπος στον λιπώδη ιστό για να το χρησιμοποιήσει σε περιόδους νηστείας.

Ανεπάρκεια της βιταμίνης D, ένα αναδυόμενο πρόβλημα για τη δημόσια υγεία στην Ελλάδα

Υπάρχουν λόγοι για να μην αποφύγουμε τον ήλιο αυτό το καλοκαίρι? 
Ένας από τους πιο βασικούς είναι η ευκαιρία συγκέντρωσης ικανοποιητικών επιπέδων ενός ουσιαστικού παράγοντα για το σχηματισμό και τη διατήρηση ισχυρών, υγιών οστών για τον οργανισμό, της Βιταμίνης D.
Ποια είναι η συμβολή της βιταμίνης D στον οργανισμό; 
Η βιταμίνη D είναι μια στεροειδής ορμόνη που συμμετέχει στην εντερική απορρόφηση του ασβεστίου και στη ρύθμιση της ομοιόστασης του ασβεστίου.

Πρωταθλητές παχυσαρκίας τα Ελληνόπουλα στην Ευρώπη

Σήμερα, η παχυσαρκία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα υγείας στις προηγμένες κοινωνίες και μια κύρια αιτία αύξησης της θνησιμότητας παγκοσμίως.

Στο πρόσφατο παρελθόν, το αυξημένο βάρος συνήθως θεωρούνταν σημάδι υγείας, ευρωστίας, γονιμότητας και η παχυσαρκία αποτελούσε πρόβλημα που σχετιζόταν μόνο με την εξωτερική εμφάνιση. Σήμερα, η παχυσαρκία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα υγείας στις προηγμένες κοινωνίες και μια κύρια αιτία αύξησης της θνησιμότητας παγκοσμίως.

Γίνε κι εσύ εθελοντής αιμοδότης!

Τι είναι η αιμοδοσία

Δεν είναι τίποτα άλλο παρά η μη αμειβόμενη προσφορά αίματος. Μη φανταστείτε βέβαια ότι υπάρχει και αμειβόμενη. Το αίμα δεν αποτελεί εμπορεύσιμο αγαθό και αυτό κατοχυρώνεται από το νόμο. Ο αγώνας για την επικράτηση του θεσμού της εθελοντικής αιμοδοσίας άρχισε το 1952. Το 1979, πλέον, κλείνουν και οι τελευταίες ιδιωτικές τράπεζες αίματος και από τότε το αίμα διατίθεται δωρεάν σε όποιον το έχει ανάγκη.

Παιδικός Καρκίνος: Ίαση χωρίς επιπλοκές από την ιατρική έρευνα

Κάθε χρόνος που περνάει προσθέτει νέα, ισχυρά και αποτελεσματικά «όπλα» στα χέρια των επιστημόνων, στη μάχη ενάντια στον καρκίνο της παιδικής και εφηβικής ηλικίας.

Η ιατρική έρευνα, η οποία έχει ως στόχο τα παιδιά που νοσούν με καρκίνο να πετυχαίνουν ίαση χωρίς απώτερες επιπλοκές και προβλήματα, φέρνει απτά αποτελέσματα, τα οποία ενισχύουν τον καθημερινό αγώνα που δίνουμε όλοι μας,

Δερματοφυτία του τριχωτού της κεφαλής (tinea capitis)

Η δερματοφυτία του τριχωτού της κεφαλής  (tinea capitis) είναι μία επιφανειακή (επιπολής) μυκητίαση, η οποία οφείλεται σε μύκητες που ονομάζονται δερματόφυτα. Τα δερματόφυτα είναι παθογόνοι μύκητες που συναντώνται στου ανθρώπους, στα ζώα και στο περιβάλλον και προσβάλλουν, όπως δείχνει και το όνομά τους, τις εξωτερικές στιβάδες του δέρματος ή άλλους κερατινοποιημένους ιστούς, όπως τα νύχια και τις τρίχες.

Καλή σχολική… διατροφή!

Η επιστροφή στα θρανία μετά το καλοκαίρι φαντάζει δύσκολη υπόθεση στο μυαλό των περισσότερων παιδιών. Και πώς όχι άλλωστε, όταν οι ατέλειωτες ώρες ξεγνοιασιάς δίνουν τη θέση τους σε μια απαιτητική καθημερινότητα, όπου είναι να χωρέσει το σχολείο, το διάβασμα στο σπίτι, οι ξένες γλώσσες και οι όποιες αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

 

12

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH